22 Mart 2012 Perşembe

Baharı Karşılarken

Bahar yavaş yavaş kapılarımızı çalmaya başladı. Karlar erimeye yüz tuttu. Güneş daha bir canlı gülümsüyor bize.

İyice özletmişti kendini bahar. Bu kış, soğuğa, kara doydu Ankara ve neredeyse tüm Türkiye; hatta Balkanlar, diğer pek çok yer...

Odtü'de de bir başka geliyor kulağa kuşların cıvıltısı. Kızlı erkekli gruplar çimenlere sere serpe uzanmışlar, bu görüntüyü görmeyeli o kadar süre olmuştu ki. Üstelik iki gündür montumu giymeden gidiyorum okula, bir polar kafî geliyor.

Artık bundan sonra o aşırı soğuklar olmaz herhalde. Geceleri üşüsek de, sabahları ayaz olsa da, bazı günler rüzgarlı veya yağmurlu olsa da öğlenleri içimizi ısıtacaktır güneş genelde.


Keşke; doğanın değişimini karşılarken televizyonlardan, gazete ve internetten daha güzel haberler alıyor olsa idik; taşlama, molotof kokteyli, kan, panzer, ölüm, şehit haberleri yerine.

Yine de biz umudumuzu bozmayalım. Mutlu olalım. Baharda yanımızda, gönlümüzde, kalbimizde sevdiğimiz olsun. Parklarda dolaşalım onunla, tadını çıkaralım bütün güzelliklerin.

3 yorum:

  1. BU nevruz bayramını nedense ben hiç bayram gibi hissetmiyorum. Bu güne kadarda hiç kutlandığını bilmem.. Bizim evde böyle bir bayram da hiç olmadı.. ama bu sene nevruzun nasıl bir bayram olduğunu anlamış olduk. teşekkürler iktidar, teşekkürler pkk, kck, bdp ve niceleri..

    YanıtlaSil
  2. Odtü'de bahar iyi hoş da azgın, yapışık tipler ordan burdan fırlayıp gözümün içine soka soka yiyişmeseler daha iyi olurdu. Vallah gidip değnekle ayırıcam, su falan döküp kaçıcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zararı var sana canım milletin yiyişmesinde. Savaşmasından iyidir. Savaşma, seviş :)

      Sil