15 Temmuz 2012 Pazar

Dürüstlük Bazen Öldürür

Ahmet Yıldız'ın öz babası tarafından eşcinsel olduğu gerekçesi ile katledilişinin 4. yıl dönümü. Öldürüldüğünde sadece ve sadece 26 yaşında idi. Türkiye'de kayıtlara geçen ilk gay namus cinayeti.

Bu vesile ile ona ve nefret cinayetlerine kurban giden diğer LGBT bireylere Allah'tan rahmet diliyor, bu olaylarla ilgili suçluların bir an önce yakalanıp yargılanmasını temenni ediyorum. Umarım tekrarları yaşanmaz.

Ayrıca, seyredemeyenler için Ahmet Yıldız'ın hayatından esinlenilen "Zenne" filmini tavsiye ediyorum. Yapımcıların ilk filmi olmasının getirdiği biraz acemilik, filmin sonunda istenilen duygunun verilmesini engellemiyor ve siz bir süre oturduğunuz ekranın karşısından kalkamıyorsunuz.


8 yorum:

  1. Bu ve bunun gibi olaylar ilk ve tek değil, canilik ırk, dil, din dinlemiyor LGBT ler güvende olamadı hiç, babasının allah belasını versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umalım ki daha güzel günler görelim ve LGBT'ler güven içinde olsunlar.

      Sil
  2. Sanki bize cektirdikleri aci ve dislanmislik yetmezmis gibi bir de olduruluyoruz. Duyun sesimizi ey insanlik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi zaten toplumun geneli tarafından kabullenilmiyoruz, bir de şiddet cabası.

      Sil
  3. "bana eşcinsel ilişki teklif etti" olayının bile "hafifletici sebep" sayıldığı bir ülkede, eşcinsel katillerinin bulunması çok zor, insana insan olarak olarak bakmayı öğrendiğimiz zaman tek dişi kalmış canavarlar kadar!!! medeni olabiliriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplumun bizlere ve hayata bakış açısı ile değer yargıları değişir İnşallah. Bunun için biz de uğraşmalıyız en azından yazılarımız ile.

      Sil
  4. Bu yuzden korkuyoruz ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmak dışında da bir şeyler yapabilsek..

      Sil