16 Şubat 2013 Cumartesi

Yüzyıl

ABD'de ve Avrupa ülkelerinin bir kısmında, eşcinsel bireylerin hakları hukuki, siyasi ve sosyal sistemlere entegre ediliyor adım adım. İtalyan bir eşcinsel çift ise ülkelerinde kendilerine evlilik hakkının tanınmamasını aşağıdaki güzel video ile anlatıyor. Bakalım Türkiye kaç yıl (ya da yüzyıl) geriden takip edecek?

8 yorum:

  1. Çok güzel bir video, Türkiye'den gına geldi hakkında yorum yapmak istemiyorum :))

    YanıtlaSil
  2. sanırım 14 Şubat konulu izlediğim en iyi videolardan diyebilirm..

    YanıtlaSil
  3. :) adamlar biliyor abi tek kelimeyle süper olmuş 11 yıllık birlitelik ahh ahaa hayaller gerçekleşebilirmiş demek

    ama ben derim ki Türkiye hakkında bu kadr hayalci olmayalım derim bambaşka bi kültür altyapımız var sistematik çok daha farklı işleyecektir. biz eşcinseller hala kadın haklarını eşliğe kavuşturmadan kendi sıramızın geleceği hayalini kurmayalım.

    bununla birlikte fransa da yaşayan bi eşcinsel arkadaşım fransanın bu konuda daha sıkıntılı olduğunu haftada bir transseksüel ya da eşcinselliğini alenen yaşayan bireylerin taciz edildiğini bu tacizlerinde ağır yaralanmalara bazılarının ise ölümlere sebeiyet verdiğini söylemişti.

    dışardan bir gözlem bu kendi tespitim değil bence bu kadar erkek meraklısı bir toplumda şu blogların bile haclanmeyişi bence iyi bişi

    çok mu polyannacı oldu ne

    YanıtlaSil
  4. 11 yıl sonra bile, sakallı olanın sevgilisine nasıl bir aşkla baktığına inanamadım..
    Bir insan sevgilisine bakarken ancak böyle sevgiyle bakabilir, gözlerinin içi ancak bu kadar gülümseyebilir..

    Allah hepimize 11 yıl sonra bile böyle bir sevgi nasip etsin..

    YanıtlaSil
  5. bloğunuzu takibe aldım:)banada misafirliğe beklerim:)

    YanıtlaSil
  6. Haklar verilince mücadele bitmeyecek ama bi' de o da var.
    Bakış açısı değişecek mi?

    YanıtlaSil
  7. Son yıllarda izlediğim en iyi videolardan bir tanesiydi. 11 yıllık bir birliktelik ve hala bitmemiş bir aşk. Ve ortak bir dilek...

    Eşcinsel evlilikler ABD'de birçok eyalette yasalaştı. Dileğim bunun Avrupa'da ve ardından da Türkiye'de de yasalaşması. Bazı arkadaşlar umutsuzlar ancak eşcinsellerin son on yıllarda kazandığı haklara bakılacak olursak biraz mücadeleyle bunların hayal olmadığını göreceğiz.

    Gün gelecek hepimiz birşeylerden fedakarlık edip, sosyal kimliklerimizle sahneye çıkacak "Eşcinselim ve varım!" diyeceğiz. Bunu diyebildikten sonra gerisi gelecektir. Bilmem yanılıyor muyum?

    YanıtlaSil