2 Mayıs 2012 Çarşamba

Nerede O Eski MİM'ler

Evet, yalaşık 40 gün geçti bir önceki (ve benim için ilk) MİM üzerinden. Bu aralar yeni  bir MİM furyası bize de uğrar diyordum ki Ev Oğlanı, beni mimlemiş. Kendisine teşekkürü bir borç bilirim. Klavyede "Acemi Gay" yazan parmakları dert görmesin.

ÖDÜLLER

O Gay : Vakti zamanında tasarladığı Dizide Oynuyorum adlı MİM ile bu ödüle layık görüldü. O zamanlar blog dünyasında sadece okuyucu olarak bulunurdum ama o yaratıcı MİM'i görünce imrenmiştim. Keşke bende MİMlensem diye iç geçirmiştim. O günleri yad ettikçe, "nerede o eski MİM'ler" ya da "artık MİM'lerin tadı tuzu kalmadı" diyesi geliyor insanın. Buradan gelecekte daha güzel ve ilginç MİM'ler ile buluşmak dileğini de belirteyim. Bazen kendim de tasarlamak istiyorum bir MİM ama bilmem ki millet ne der :)

Maskgay : Blog dünyasına yazılarıyla yeni adım atması (ya da ben öyle biliyorum) ve ilginç blog arayüzü tasarımı ile bu ödülü almaya hak kazandı. Gerçi ilginç blog arayüzü beni biraz yorsa da alışacağız zamanla (blogu izleme linki bile göremiyorum orada). Ayrıca bir açıklık getirmesi lazım ki blog adı ne? Kendisini ne diye analım? Maskgay mi? Kafasına Göre Takılan Genç mi? İçimdeki Gökkuşağı mı? Yeni Kiracı mı (nedense kendisini kiracı olarak görüyor :) ? İlk başladığımda benimkiler de böyle karışık idi. Şimdi hepsini birleştirdim. Adım da, blogun ismi de, blog adresi de "Acemi Gay". Nedendir bilmem ama benim çok hoşuma gidiyor bu isim.

Gay Panda : Bu aralar kafası Gelecek Planları ile karışık olan Panda'mız kendisine bir teselli olması için bu ödülü alıyor. Yaklaşık bir ay sonra okulu bitecek biri olarak ben de onun yaşadığın gelgitleri yaşıyorum. Doluya koyuyorum almıyor, boşa koyuyorum dolmuyor.

Çilekli Gay : Bir diğer ödül kazanan, hiçbir masraftan kaçınmayarak Weekend adlı filmi ayağımıza kadar getiren Çilekli'miz.

Arnavut Kaldırımı : Yorumları ile beni yalnız bırakmayan Kaldırım da bu ödülü hakediyor.

Bi'Gay : Beni blog dünyası ile tanıştırdığı için ödüllerden bir tanesi de ona gidiyor. O olmasa idi ben buralarda olamazdım :)

Şimdi sıra geldi çok değerli eşcinsel olmayan blog yazarlarına. Eee  ötekileştirilmekten şikayet ederiz hep, bari biz bunu yapmayalım ve Acemi Gay onları da MİM'lesin.

İsveç'ten Sevgiler : Beni de aranıza alın! adlı yazısı ile yolculuğa başlarken kullandığı resim dolayısı ile bu ödülün sahibi oldu. Umarım bu MİM'e cevap verirken alkolü fazla kaçırmaz :) Bu arada kendisi biseksüel.

One Girl Two Boy : İzmirli olması nedeniyle bu ödüllerden biri de onun hakkı.

ve Zeitgeist : Blogunda yayınladığı 1 Mayıs mesajı ile ödülü kazanan son talihlimiz oluyor kendileri. Umarım MİM'e cevap verir.

Ödül Sahipleri Neler Yapacak?
  • Ödülü verene teşekkür
  • Ödül verilmemiş bloglara ödül sunacak
  • Onları durumdan haberdar edecek
  • Kendisi hakkında 7 bilgi verecek
  • ve son olarak versatile blogger logosunu ekleyecek yazısına
Açıkçası benim son maddeye itirazım var. Ben öyle bir logo kullanmaktansa, artık adet haline getirerek neredeyse her yazımda kullandığım tarz bir resim ekliyorum.



Şimdi geldik dökülmeye:

  • Bu aralar Ales çalışıtorum bol bol. 13 Mayıs'ta ALES var malum. Şimdi bana diyen olabilir ALES'e çalışılır mı, işte Türkçe'den çokça paragraf biraz da mantık soruları; matematikte Kenan'ı yaşının Kaan'ın yaşına oranı ve kürenin hacmi soruları... Efendim konular basit ama zaman yetmiyor. Adamlar yarış atı istedikleri için. Bir de önceki sonbahar sınavında zamanın sıkışıklığının üstüne, benim çiş sıkışıklığım da eklenmesin mi? Halbuki fazla su da içmemiştim. Aksilik sınavdan çıkışta çişimi yaptıktan sonra kaç saat gelmedi bir daha? Güler misin ağlar mısın? Tabii olan benim hedefime oldu. Yüksek lisansta burs alabilmek, öğretim üyesi olabilmek, akademik hayata devam edebilmek için analitik düşünme becerisini ölçen sorular yerine bu tarz saçma sorular çözmek kanıma dokunuyor arkadaş.

  • 8. sınıftan itibaren gözlük kullanmaya başlamış bir birey olarak geçen Şubat ayında lense geçtim. Bu kararı almamdaki en büyük faktör Ocak ayında can dostum ve Bi'Gay ile gittiğim ilk gaybar maceram. "Tekyön"de eğlenirken biraz da alkolün etkisi ile gözlüğümü kaç kere yerlere düşürdüm. Millet deliler gibi dans edip kudururken ben "Scooby Doo"daki Velma gibi gözlüğümün derdinde idim. Sonra buluyorsun ama yamuk yumuk. Düzeltmeye çalışıyorsun. Ölme eşşeğim ölme...
  • Sütlü kahve bağımlısı olmuşum. Hemen hemen her gün genelde iki bardak sütlü kahve içerim. 1 çay kaşığı Nescafé, bir çay kaşığı şeker ve su katılmamış sıcak süt. Bunun için Bim'den aldığım 1lt'lik Dost Süt'ü eksik etmem evde. Bu arada, 3ü1arada içip de kahve içiyorum diyenler yanılgıdasınız. Onun içinde kahveden çok başka başka şeyler var.
  • Hayatımda hiç bir zaman sinemadaki aynı filme birden fazla sefer gitmemiştim. Amma velakin, Ferzan Özpetek'in "Şahane Misafir"ine (Magnifica Prezensa) tam üç kere gittim.
  • Öğrenci evine dışardan su almak zor geldiği için suyu çeşmeden içiyorum. Hem Bizim Melih Gökçek! gibi bir belediye başkanımız var. O iç dedimi içeriz biz. Bu arada onunla alay etmek için  İ... koyuyorlar adının başına. Yani ibne demek istiyorlar herife. Eğer ibnenin tam karşılığı gay ise benim için hakaret değil ama onun için bilemem. Kendileri şunları demiş: "İnşallah bizim Türkiye'de gay belediye başkanı olmayacak ve olmamalı." Bu sözüyle Melih Gökçek'i hormonlu domates ödüllerine aday gösterdim.
  • İlkokul'da elişi dersi için aldığım küçük makası hâlâ kullanıyorum. Kullanmaktan kastım, kırk yılda bir. Daha çok masamdaki kalemlikte arz-ı endam ediyor. Üstelik Ankara'ya üniversite için gelirken yanımda taşıdım :) Bazen öyle ki, ufak şeylere çok anlamlar yüklüyor ve onları yanımdan ayıramıyorum, bazen de gözüm hiç bir şey görmüyor, her şeyi atıyorum.
  • En sevdiğim içecek; ayran. Yeri geliyor "Dost Ayran"ı tek başıma bitiriyorum bir kaç saat içinde.

İşte benden bu kadar :)

17 yorum:

  1. teşekkür ederim @acemigay :) daha önceden buna benzer bi MİM elimizden geçti. ALES te başarılar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun... Senin gibi yaratıcı bir gay, umarız daha güzel MİMler üretir.

      Bakalım Ales bu sefer nasıl geçecek?

      Sil
  2. teşekkür ederim, nezaketin için ; beni pek mimlemezlerdi gerçi, şaştım kaldım bu duruma ama hoşuma da gitmedi desem yalan olur :)

    bu arada izninle ve affına sığınarak bir duyuru yapmak istiyorum...ilgilenenler için Fatima Spar Und Freedom Fries , bu cumartesi akşamı Ghetto İstanbula geliyor,program akşam 10.30 da başlayacak. Bence istanbullu müzikseverler bu konseri kaçırmasın,özellikle de indie& caz ; big beat tarzı sevenler ... zira ben biletlerimi aldım gidiyorum eğlenmeye .. bu tarz gruplar ayda yılda bir gelirler ..:) Ghetto istanbul beyoğlu'nda...

    http://www.youtube.com/watch?v=PZIbnVPSAXQ&feature=related

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, bekliyoruz MİM'i cevaplamanı :)

      Bu arada Müzik tutkunu da yansıtmışsın yoruma. Ben Ankara'da olduğum için iştirak edemem ama umarım duyurunu buradan görüp en azından bir kişi katılır konsere :) Çorbada bizim de tuzumuz olur böylece.

      Sil
  3. vuhuuuuuu aglamak istiyorum cok mutluyum yasasin yuppi benimde mimim var artik oleyyy teyteytey :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MİM paylaştıkça çoğalır :) Sen de döktür bakalım bize İsveç'ten...

      Sil
  4. Tesekkur ettim cnm :d biraz geç cvplıyorum kusura bakma :( evimi sular seller bastıgı için bol bol su bosaltmakla mesgul idim :(

    YanıtlaSil
  5. Off çok utandım şuan :)) "buradan yapımcıma teşekkür ediyorum beni sizler yarattınız anam valla bak" gibi klişelere girmek niyetinde değilim ama teşekkür ettim :D bu arada maskgay diyebilirsin çünkü diğer isimler değişebilir maskemde neler saklı olduğunu kimse bilemez :D

    Sorum şu şimdi sen demişsin ya 7 özellik, fotoğraf vs ben bunları kendi sayfamda mı yapacağım sadece nasıl yapıcam bilmiyorum malum yeniyim :))

    YanıtlaSil
  6. maskgay... Çok basit, sadece blogunda benimkine benzer yazı yazacaksın. Yazında neler muhteva edeceği belirtiliyor, ödül sahipleri neler yapacak bölümünde. Resim olarak da kafana takma, istediğin, beğendiğin resmi koy. Yok ben kafama göre takılamam kurallara uyarım diyorsan bana mimi paslayanın yazısından indirip kullanabilirsin

    YanıtlaSil
  7. 1.Mim tasarlama konusunda çekinme... O gay de mimi tasarlarken çok çekinmişti ama bak sonunda ne güzel bir şey çıktı, hala unutamıyoruz ...

    2.Dost ayranın sabit bir litresi mi var? Sanırım bir litrelik bir ayranı bitiriyorsun diye tahmin ediyorum...

    Ayrıca kendini bu kadar iyi tanıman ve bu kadar rahat hareket etmen beni çok sevindiriyor.. Yalnız Şahane Misafiri abartmamış mısın? Neyse bende gittim ve gerçekten imkanım olsa bir kez daha giderdim...

    ayrıca ödülü de aldım, cevaplayacağım, bir de lensli halini merak etmiyor değilim.. bakalım nasıl oldun.. neyse yaza görüşürüz diye tahmin ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dost ayran 1,5 litre :)

      Evet Şahane Misafir'i biraz abarttım. Ama önce Türkçe, sonra İtalyanca sonra bir daha Türkçesine gittim, kendimi tutamadım :)

      Yaza İstanbul'dayım zaten :)

      Sil
    2. senin bu durumun benim gibi bende 2 defa izledim şahane misafiri ama rekorum kaybedenler klübüdür 6 defa izlemiştim seinamada 4 kezde zenneyi izlemiştim :D

      Sil
    3. Maaşallah, maskenden neler neler çıkıyor :)

      Sil
  8. bende merak ettim mim nedir bilen söylermi ?

    YanıtlaSil
  9. Saygıdeğer Ali Rıza İpek ve Gay, Bir Bloger yazdıklarında diğer blogerlara pas atıp onlardan da aynı şekilde yazmalarını istiyor. Ardından onlar da başkalarına paslıyor. Böylece bir zincir oluşuyor :)Blog dünyasına bir hareket geliyor, yeni yeni yazarlar tanınıyor.

    YanıtlaSil