4 Nisan 2012 Çarşamba

Eşcinselliğin Öğrettikleri

Eşcinsel duyguları hissetmek bir seçim değil ama bunu kabullenip yaşamak bir seçimdir. Ya kendiniz ne iseniz kabul edip hissettiklerinizi yaşayacaksınız ya da benliğinizi inkar edip içinizdeki duyguları bastırmaya çalışacaksınız, en ufak bir sarsıntıda da yerli bir olacaksınız.

Ben ikincisinden idim, bastırmaya çalıştığım, yok saydığım benliğim gün yüzüne çıkıverdi bir sarsıntı ile. O ufak sarsıntı sonucu, bu gerçeklik bir domino etkisiyle ortaya çıktı, tabii bu sırada yaşanılan travmalar, gelgitler işin cabası.

Peki, şimdi eşcinselliğimi kabul eden ve yaşayan bir birey olarak bu değişim bana neler kattı, bende neler değiştirdi, bana neler öğretti?..

Aşkın tadını, aşkın ne demek olduğunu öğretti. Fısıldadı bana bu aşk duygusu denen büyülü hisler çorbası neymiş gerçekte, nasıl bir şeymiş.

Aşk acısını öğretti. Gerçekten sevdikten sonra, vuslata erişememek. Aşk acısındaki tatlılığı fark ettirdi bana, imkansızlığın manasını yaşattı bana.

Yıkılmaz denilen dostlukların, arkadaşlıkların, dürüst olup her şeyi anlatınca bir çırpıda nasılda bitirilebildiğini  öğretti bana. Çok güvendiğin insanların gözünün yaşına bakmadan terk edebileceğini gösterdi bana.

Olduğun gibi kabul edecek insanların da var olduğunu kanıtladı bana.

Beğenme, beğenmeme, beğenilme, beğenilmeme kavramlarını tecrübe ettirdi bana.

Kendinle barışık olmasını öğretti bana.

Güzellik duygusunun ne demek olduğunu öğretti bana. Erkek vücudunun zarafetini, erkek kokusunun güzelliğini fark ettirdi bana.

Hayallerimi özgür bırakmamı öğretti bana.

Benim gibi bu duyguları yaşayanların var olduğunu öğretti bana. Bu kişiler ile dertleşip onları anlamamı sağladı. Onların iç dünyasına keşfetmemi kolaylaştırdı.

Cinsel yönelim dışındaki diğer farklılıklar ile de barışık olmayı öğretti bana.

Hayattan zevk almasını öğretti bana.

Sevmek, sevilmek, öpüşmek, sarılmak ne de güzelmiş gösterdi bana.

Gerçek can dostluğu, kankalığı öğretti bana.

Hayata daha bir sevgi ile bakabilmeyi, daha bir içli olmayı öğretti bana.

Sevgiye ne kadar da aç olduğumu gösterdi bana. Meğer ben sevgi adamıymışım.

Ötekileştirilmeyi yaşattı bana...

Kısacası HAYAT denen olgunun acı tatlı yönlerini daha iyi görmeyi öğretti bana.

14 yorum:

  1. hani yemeğe son kez bakıldıktan sonra "tamam bu olmuş artık, ocaktan alalım, tam kıvamında" derler yaa

    bende sana diyorum işte.. sen oldun artık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler BiGay'ciğim ama benim blog adım hâlâ Acemi Gay ve ben de kendimi öyle hissediyorum; bu işlerin acemisi. Bu deryada daha nice keşfedilecek şeyler var.

      Sil
  2. güzel ve acı şeyler öğretmiş ama hepimiz gibi hamlıktan yanmağa adım almışsın.İnsanı kamil omaya çabalamanın en öndeki adımı aştığın gibi koşmaya başlamışsın. Tebrikler:)

    resimler güzelmiş bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Kaytan Bıyığım. Hayat o kadar rengarenkmiş ki, bunu anlamaya az da olsa başlamak ayrı bir güzellik. Koyu renkleri ile, canlı renkleri ile işte hayatı yaşıyoruz hepimiz.

      O resimlerdeki masumiyetliğe kim kötü diyebilir ki?

      Sil
  3. Senden büyük değilim belki ama daha öğrenecek şeylerinin olduğunu düşünüyorum ister istemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki öğrenilecek şeyler bitmez, her zaman vardır. Peki, özellikle dikkatini çeken bir şey var mı benim daha öğrenemediğimi düşündüğün?

      Sil
    2. Özel bir şey gelmiyor aklıma fakat ben konuyla ilgili çok okuduğum ya da çok gay arkadadaşım olduğu için genelde ortamları, neler yaşandığını bilirim diye düşünüyordum. Ama her geçen gün yeni bir şeyler daha öğreniyorum. Bitmek bilmiyor, bilmeyecek.

      Sil
    3. İşte, zaten hayat her gün öğretecek yeni şeyleri olduğu için rengarenk. Bu renkleri "siyah beyaz" bir kalıba dönüştürmek mi!?

      Sil
  4. BiGay'in yorumuna tamı tamına katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah sen bir de bu arkadaşı yürüyüşte görecektin.. işte o zaman daha net katılırdın ;)

      Sil
  5. Satırları okudukça neden gay olmadımı anlıyorum. Niye tüm gayler Ayşe Kulin olmaya çalışıyor anlamıyorum. Erkeklerden hoşlanan erkek olmak neyinize yetmiyor. Biseks olduğumdan anlayamıyorum herhalde. Bir kızda anlıyorum ama bir erkekte kendimi zorlasamda olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşcinseller de tek tip değildir. En azından bu yazıya yorum yapan gayleri tanısan bu önermeme hak verirsin. Bundan dolayı kolaycılığa kaçma ve tüm gayler şöyledir demeden önce bir kez daha düşün.

      Sil
  6. aragornmac ; keısnlıkle sana katılyıorum

    YanıtlaSil